Crossbody tas

Daar sta je dan in je mooie nieuwe jurkje, met je crossbody tas dicht tegen je aan. Je bent weer eens op een feestje waar je eigenlijk niemand kent, en je hebt het helemaal niet naar je zin. Maar ja, het is ook onbeleefd om helemaal niet te komen, toch? Maar de host is toch dronken, en je kent verder niemand. Wat doe je daar dan nog? Kan je niet gewoon een excuus maken? Of er stiekem tussenuit gaan? Tja wat doe je in zo’n ongemakkelijke situatie?

Je had ook niet kunnen gaan

Dat is natuurlijk de makkelijkste oplossing, je krijgt de uitnodiging, je zegt nee, en je blijft lekker thuis om te Netflixen met je hond of kat. Dan ben je er gelijk vanaf, en dan hoef je je ook geen zorgen meer te maken over uitnodigingen in de toekomst. Maar misschien is dat niet helemaal je bedoeling. Je hoeft niet heen te gaan, verzin dan een smoesje. Zeg op de dag zelf dat je ziek bent, zeg dat je dan al plannen hebt. Er is zat om onder zo’n situatie uit te komen. Je moet gewoon een beetje creatief zijn.

Ga heel eventjes heen

Ja, ja, ik weet het, dit zeggen we altijd. Dat je heel eventjes heen gaat en zo weer thuis bent, maar dat je dan blijft plakken omdat een of andere onbekende tegen je begint te praten. Nou daar is ook een hele simpele oplossing voor, zeg gewoon dat je nog ergens anders heen moet. Dat je nog iets moet doen, of dat je gewoon wel weer genoeg gezien hebt voor één dag. Je bent niemand iets verschuldigd, toch? Als je er geen zin meer in hebt dan moet je lekker gaan.

Crossbody tas

Maak nieuwe vrienden

Als je er echt niet onderuit kan of wilt komen omdat het gewoon niet lukt, dan kun je het altijd nog over je heen laten komen en gewoon met wat mensen gaan praten. Misschien zijn ze wel hartstikke aardig en is het helemaal niet zo erg als je in eerste instantie dacht. Je weet maar nooit wat voor vrienden jouw vrienden hebben, ze moeten toch iets met elkaar gemeen hebben? Jullie zijn immers allemaal vrienden van dezelfde persoon, toch? Wie weet maak je zelf ook nog meer nieuwe vrienden, en dan kun je weer uitgenodigd worden voor feestjes waar je eigenlijk niet heen wilt. Dan begint het gewoon weer lekker allemaal opnieuw.