Het stoorde mij eigenlijk nooit maar sinds een half jaar vind ik mijn huis veel te donker. Hier wilde ik graag wat aan doen alleen wist ik eerst niet zo goed waar ik moest beginnen want hoe pak je dat nou goed aan. Ik heb een woonstylist om advies gevraagd en die heeft mij een paar handige en makkelijke tips gegeven die mijn huis een stuk lichter hebben gemaakt. Vandaag gaat mijn blog over hoe ik mijn iets wat donkere huis lichter heb gemaakt.

 

Tip 1 een goed lichtplan

Het is belangrijk dat je een goed lichtplan hebt want dat kan buiten het natuurlijke licht van buiten een extra toevoeging zijn in je kamer. Samen met de stylisten hebben we een lichtplan opgesteld waarbij elke kamer aanbod kwam. Led inbouwspots dimbaar 230 van www.ledinbouwspotsleds.nl waren voor mij de oplossing, ik heb ze door het gehele huis laten instaleren. Vooral dat ik de lichten kan dimmen vind ik heerlijk want zo kan je het helemaal naar jou sfeer of behoefte aanpassen.

 

Tip 2 aandacht voor het raam

In mijn huis kwam ik wat natuurlijk licht te kort dus moest ik deze bron aanpassen. Er was genoeg plek voor een raam extra maar dit was wel een verbouwing maar absoluut de moeite waard. Ik en aannemer kwamen er achter dat er vroeger in de muur van de woonkamer een raam had gezeten maar de vorige eigenaar heeft toen der tijd er voor gekozen het dicht te maken. Nu heb ik meer natuurlijk licht in mijn woonkamer en daar ben ik erg blij mee.

 

Tip 3 een lichte basis

Als jij een donkere kamer in huis hebt, dan is de kans groot dat dit komt doordat de basis van de ruimte erg donker is. Donkere kleuren absorberen namelijk licht. En wat een verschil het verbaasde mij gewoon dat het zo’n groot verschil uit maakte. Het is natuurlijk hartstikke logisch maar ik had er nooit zo bij stil gestaan. Ik vond een witte bank wel iets te besmettelijk dus koos ik voor een licht grijze bank.

Tip 4 De weerkaatsing van licht

Erg belangrijk is om het licht dat je binnen krijgt door ramen en lampen te laten weerkaatsen waardoor je het licht extra benut. En dan bedoel ik niet verblindend weer kaatsen maar door een witte muren komt het licht van buiten nog mooier uit. Maak hier gebruik van, zelfs een spiegel kan wonderen doen. Kijk een kritisch naar je huis en kijk welke kamer wel wat extra licht kunnen gebruiken, je hebt er echt plezier van!